Vier Diemenaren onderscheiden in Lintjesregen 2023

Dit jaar kregen vier inwoners van Diemen een Koninklijke onderscheiding tijdens de jaarlijkse lintjesregen. Inge den Heijer-Bodeutsch, Alan Bains en Rob Meelker werden vereerd met het lidmaatschap van de Orde van Oranje-Nassau, Anita Verheggen werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw den Heijer zet zich al ruim veertig jaar in voor verschillende vrijwilligersorganisaties die zich richten op de belangen van migranten, en dan met name migranten-ouderen. Zij is ook betrokken bij de Stichting Vrijwilligerscollectief Het Elsengroen als vrijwilliger bij de Wereldwinkelbus. De heer Bains heeft bij de Diemense VVD zo’n dertig jaar diverse functies vervuld waaronder de laatste zestien jaar als voorzitter. Ook is hij lange tijd directeur/schoolbestuurder van Florente basisscholen geweest. De heer Meelker is al bijna vijftig jaar vrijwilliger bij de Vakantiebus en de drijvende kracht achter deze organisatie die kinderen uit Amsterdam en omstreken, die in een lastige thuissituatie zitten, in de zomer een mooie dagvakantie biedt. Meelker regelt alles voor deze uitstapjes, van sponsors tot vrijwilligers en van materialen tot catering. Mevrouw Verheggen heeft zich haar hele leven lang ingezet voor kunst en cultuur in ons land en dan met name voor de uitvoerende podiumkunstenaars. Ze is of was actief bij de Kunstenbond, vakbond NTB, Dutch Performers House, Gouden Notekraker, Humble Heroes, Bevrijdingsfestivals, Dutch Jazz Competition, het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, Sena Muziekproductiefonds, Amersfoort Jazz, JazzNL, World Jazznetwork en zeker het Nationaal Podiumplan.