vrijheidsmaaltijd

Daders beschieting woning burgemeester Diemen niet gepakt

De politie heeft een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de beschieting van de ambtswoning van burgemeester Boog van Diemen eind 2019. Dit heeft (nog) niet geleid tot de aanhouding van één of meerdere verdachten, heeft de gemeente meegedeeld in een persverklaring. Diemerkrant.nl maakte eerder al melding van het incident nadat de echtgenote van de burgemeester, Wahida, dat onthulde in het Daarom Diemen Magazine. Burgemeester Erik Boog heeft zelf ook reageert op de kwestie: ‘’Dit soort incidenten komen steeds vaker voor bij bestuurders en volksvertegenwoordigers in het land. Helaas hebben wij daar ook mee te maken gekregen. In het belang van het onderzoek is er toen niet actief gecommuniceerd over dit incident. Omdat er uiteindelijk niemand is aangehouden, kunnen we over de achtergrond alleen gissen. De zaak is door alle partijen serieus opgepakt en er zijn nadien meerdere zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen getroffen. Uiteraard heeft dit incident impact gehad op ons, maar ik laat het op geen enkele wijze van invloed zijn op mijn handelen.’’