Spooronderdoorgang Diemen wordt feestelijk geopend

De nieuwe spooronderdoorgang in de Ouddiemerlaan bij station Diemen wordt op 10 juni feestelijk geopend. De gemeente richt een festivalterrein in aan de centrumzijde van de spooronderdoorgang. Hier zullen foodtrucs staan voor een hapje en een drankje. Verder zijn er verschillende activiteiten voor kinderen en zorgt er een DJ voor muziek. Ook kan eenieder een ritje maken met een treintje door de onderdoorgang. ProRail zal symbolisch de sleutel van het gebied overhandigen aan de gemeente Diemen. De komende dagen worden de werkzaamheden rond het station afgerond en de laatste fietsenstallingen opengesteld. De definitieve loop- en fietsroutes zijn daarmee opengesteld. Hierdoor zijn er ook alternatieve looproutes bijgekomen voor mensen die minder goed ter been zijn. De onderdoorgang is de laatste dagen herhaaldelijk onderwerp van snerende opmerkingen op Twitter nadat ook AT5 na Het Parool aandacht besteedde aan de vele klachten over de (te) steile hellingen voor fietsers en voetgangers.