Zeven bomen weg in Anne Frankwijk Diemen-Zuid

In de Anne Frankwijk in Diemen-Zuid moeten zeven bomen gekapt worden. Die bomen staan precies boven de hoofdgasleiding die door Lliander vervangen moet worden, aldus een brief van de gemeente aan de bewoners van de wijk. De leiding loopt vanaf het fietspad aan de Prins Hendrikkade, via het plantsoen met het informatiebord langs de speeltuin naar het fietspad aan de Ouderkerkerlaan. De te kappen bomen staan bij de speeltuin aan de voorkant van de huizen. Het groen in dit plantsoen moet ook worden verwijderd, en een deel van de speelplek is tijdelijk buiten gebruik. In het najaar worden er nieuwe bomen geplant en wordt ook het plantsoen weer ingericht. ‘Bomen en groen hebben namelijk de beste kans om goed aan te slaan als ze in het najaar worden geplant’.