GVB rijdt niet

GVB wil andere route bus 44 door centrum Diemen

Het GVB wil dat bus 44 richting Amsterdam Bijlmer Arena door het centrum van Diemen gaat rijden via de Prinses Beatrixlaan, Prins Bernhardlaan en Muiderstraatweg, dezelfde route als de 44 die naar Diemen-Noord rijdt. ‘Lijn 44 rijdt nu in Diemen per richting verschillende routes. Daardoor heeft een deel van de reizigers slechts in een richting een goede verbinding met o.a. de stations Diemen-Zuid en Bijlmer ArenA. Door de lijn in beide richtingen via de Prinses Beatrixlaan en Prins Bernardlaan te rijden verbeteren de verbindingen en creëren we in betere de overstapsituatie tussen lijn 44 en lijn 7 (nu nog lijn 19)’ schrijft het GVB in een concept vervoersplan. Deze aanpassing is alleen mogelijk na realisatie van de benodigde haltes. Waar die haltes moeten komen, bijvoorbeeld op de Ouddiemerlaan of aan het begin van de Prinses Beatrixlaan, geeft het vervoerbedrijf niet aan. Het plan wordt op 25 mei besproken in de gemeenteraad.