Leerlingen Noorderbreedte in actie voor schoon Diemen-Noord

Leerlingen van de Plusgroep van groep 5 van Brede School Noorderbreedte hebben een actie uitgevoerd samen met Marc Tinneveld en Jeannette Kuilman van de gemeente Diemen om Diemen Noord schoner te maken. Leerlingen Dex en Vince maken zich zorgen over al het afval dat naast de prullenbakken wordt gegooid. Dat is slecht voor het milieu en ook voor de dieren. Vogels gaan ook met het afval aan de haal. Zij ondernamen daarom actie en hadden contact gezocht met de burgemeester. De burgemeester bracht ze weer in contact met wethouder Matthijs Sikkes en de kinderraad. Dex en Vince hadden posters gemaakt met de tekst: ‘Hou Diemen net dan heeft iedereen weer pret’. De gemeente heeft de posters laten drukken en dinsdag mochten de leerlingen van de Plusgroep de posters op de prullenbakken plakken. De leerlingen vragen iedereen in Diemen om mee te helpen Diemen schoon en netjes te houden.