Gemeente kan kapotte verlichting Diemen-Noord vervangen

De gemeente Diemen begint vandaag, vrijdag 2 juni, met het vervangen van kapotte straatlampen in een groot deel van Diemen-Noord. Dat gebeurt in de straten Botterweg, Fregat, Klipperweg, Distelvlinderweg, Hermelijnvlinder en Heivlinderweg. Al een tijd is de verlichting in deze straten een probleem omdat de oude lampen kapot gaan en niet meer leverbaar zijn. ‘Gelukkig is er nu een oplossing gevonden in de vorm van een LED lamp die past in de oude lichtmasten’, aldus de gemeente. Wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg: “Het aantal kapotte lampen leek te overzien, maar er kwamen steeds meer klachten over uitval van verlichting in Diemen Noord. We zijn blij dat we nu toch een geschikte oplossing hebben gevonden. We willen voorkomen dat er nog meer lampen uitvallen en hierdoor een onveilige situatie zou kunnen ontstaan. Daarom gaan we nu alle oude lampen vervangen.” De oude lampen zijn aan het eind van hun levensduur. Dit type lamp wordt niet meer gemaakt en is niet meer verkrijgbaar. Een ander type lamp was tot nu toe niet gevonden, maar blijkt er nu toch te zijn. Volgens planning worden de buurten Scheepskwartier en Vlindertuin vanaf het najaar 2023 opgeknapt. Tijdens de herinrichting gaat de hele buitenruimte op de schop. Daarbij worden alle lichtmasten vervangen.