155 bomen weg maar 247 nieuwe in park langs rand Diemen

In het park achter de Tobias Asserlaan en de Martin Luther Kinglaan in Diemen moeten 155 bomen gekapt worden. Bewoners van de buurt zijn een petitie gestart om dat te voorkomen omdat de bomen veel geluidshinder van de A10 en spoorlijn tegenhouden. De gemeente stelt in reactie daarop dat er bij de renovatie van dit groengebied 247 bomen terug komen. Ook worden er 230 nieuwe heesters gepland. “De gemeente is bezig om de Oosterringdijk opnieuw in te inrichten om het wandellandschap daar te verbeteren. Tegelijkertijd knappen we de openbare ruimte op rond de flats aan de Tobias Asserlaan en Martin Luther Kinglaan. Het gaat om meer groen, een jeu-de-boules baan, een speelplek en vergroening van de parkeerplaatsen. In het definitieve ontwerp voegen we 90 bomen extra toe ten opzichte van nu. In totaal zullen er in de omgeving 247 bomen geplant worden. Er verdwijnen er echter ook 155. Daarvan moeten er 35 plaats maken vanwege de nieuwe inrichting. De overige 120 moeten gekapt worden omdat ze aan het eind van hun levensduur zijn en niet in goede staat. De gemeente gaat deze bomen dus verwijderen vanwege de veiligheid. Twee bomen kunnen worden verplant,’’ laat een woordvoerder van de gemeente weten.