Diemen

Buurt Oud Diemen krijgt een grote opknapbeurt

Oud Diemen, het oudste gedeelte van Diemen waar Rembrandt in de 17e eeuw nog schetsen van heeft gemaakt, krijgt een grote opknapbeurt. Het wijkje, waartoe ook een historische begraafplaats toe behoort, is gebouwd op een terp waardoor de openbare ruimte nauwelijks verzakt maar toch is nu groot onderhoud nodig. Een belangrijke aanleiding is het feit dat de Ouddiemerlaan, die dwars door Oud Diemen loopt, onderdeel is van de fietshoofdstructuur maar niet meer voldoet aan de moderne eisen op het gebied van verkeersveiligheid. Ook de riolering is toe aan vervanging. Na een inspraakprocedure met de bewoners is het voorlopige ontwerp nu klaar. Ook is een reactieverslag opgesteld met de reacties op het schetsontwerp en is een uitgangspuntennotitie opgesteld. Wanneer de werkzaamheden daadwerkelijk starten is in dit stadium nog niet bekend.