Diemen zoekt ‘kandidaten’ die een lintje verdienen

De gemeente Diemen vraagt mensen voor te dragen die een lintje verdienen. ‘Hoe? Door iets bijzonders te doen voor de samenleving, bijvoorbeeld als vrijwilliger. Vrijwilligers die zich vijftien jaar of langer inzetten, bijvoorbeeld op het gebied van sport, kunst, cultuur, de kerk, pleegzorg, kunnen een lintje verdienen. Het kan ook zijn dat iemand een betaalde baan heeft, maar die baan op een hele bijzondere manier invult. Kent u iemand die woont in de gemeente Diemen die u wilt voordragen voor een Koninklijke onderscheiding? Houd er dan rekening mee dat u op tijd in actie moet komen,’ laat de gemeente weten. Voor onderscheidingen die worden uitgereikt tijdens de zogenaamde ‘lintjes-regen’ voor Koningsdag in 2024 dient het voorstel vóór 1 augustus dit jaar bij de burgemeester ingediend te worden. Op www.lintjes is informatie en een aanvraagformulier te vinden. Voor meer informatie en het maken van een afspraak kan men contact opnemen met het bestuurssecretariaat van de gemeente, tel (020) 31 44 606 of e-mail naar bestuurssecretariaat@diemen.nl.