InHolland verkoopt locatie Diemen aan projectontwikkelaar

Hogeschool Inholland gaat de locatie aan Wildenborch in Diemen verkopen aan gebiedsontwikkelaar AM, het bedrijf dat ook een complex woningen laat bouwen op de hoek van de Arent Krijtsstraat in Diemen. De overdracht van de terreinen bij Holland Park vindt plaats in 2024 zodra de opleidingen in Diemen verhuizen naar de nieuwe locatie van InHolland in de Amsterdamse Sluisbuurt. AM gaat vervolgens het Steigerblok, onderdeel van Holland Park Zuid ontwikkelen. Dit is het laatste plangebied van de wijk Holland Park in Diemen. Steigerblok omvat 440 hoogwaardige, betaalbare en duurzame koop- en huurwoningen. Ook zijn diverse commerciële voorzieningen en groene openbare ruimtes voorzien. De aankoop van de Inholland-locatie in Diemen draagt bij aan de doelstelling van AM om aantrekkelijke en duurzame wijken te creëren, die aansluiten op de behoeften van de huidige en toekomstige generaties. ‘De toekomstige gebouwen in Diemen worden geplaatst in een doorlopend parklandschap, wat een levendige omgeving creëert met veel ruimte voor recreatie en ontmoeting,’ aldus het bedrijf.