Middelbare school Diemen

Nog geen zicht op middelbare school in Diemen

Er is voorlopig nog geen zicht op een ‘eigen’ middelbare school in Diemen. De gemeente en de Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB) houden vast aan de wens om zo’n school in Diemen te realiseren. Maar het daadwerkelijk vestigen van een nieuwe school blijkt een lastig en tijdrovend traject, laat de gemeente weten. Daarbij gaat het onder meer om locatie, kosten, doelgroep, onderwijsconcept. Wethouder Jeroen Klaasse van onderwijs: ‘’We hebben gemerkt dat er voor de vestiging van een middelbare school in Diemen veel af te wegen is. Dat vraagt tijd en energie. Maar als gemeente blijven we ons inzetten voor de ontwikkeling van een brede middelbare school. Die moet passen bij het karakter van Diemen en de behoeften van Diemense leerlingen. Als gemeente zullen we die wens beoordelen in het perspectief van allerlei andere ontwikkelingen in Diemen, zoals de groei van het inwoneraantal en de financiën. Ook is het qua ruimte een ingewikkeld vraagstuk, want er zijn ook andere behoeften, zoals woningbouw of sportvoorzieningen. Dat brengen we nu allemaal in kaart.’’ Ook OSB wil verder met voorbereidingen. Die liggen met name op het ontwikkelen van een modern onderwijsconcept. Dat moet passen bij de Diemense omstandigheden en vooral aantrekkelijk zijn voor toekomstige leerlingen.