Gemeentehuis Diemen

Herdenking slavernijverleden en inclusiediner in Diemen

In Diemen worden de komende weken diverse activiteiten georganiseerd in het kader van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden dat op 1 juli begint. Dit jaar is het 150 jaar geleden dat de slavernij in het koninkrijk werd afgeschaft. Dat is 10 jaar na de wettelijke afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863. Op 30 juni wordt een herdenking gehouden op het plein voor het gemeentehuis. Zaterdag 1 juli is het Keti Koti, de dag dat elk jaar de slavernij wordt herdacht. Die dag is er een ‘Inclusiediner’ in Diemen met een uitgebreid programma met eten, verschillende optredens en toespraken in het teken van Suriname. Deelname is gratis maar aanmelden is verplicht via lisa.stumpel@diemen.nl. Later dit jaar organiseert de gemeente een Keti Koti Dialoogtafel. In het gemeentehuis zijn verschillende kunsttentoonstellingen te zien. Verder komen er informatieborden in Plantage de Sniep met uitleg over de straatnamen en het slavernijverleden op de plantages.