MyWheels breidt aanbod deelauto’s in Diemen uit

Deelvervoerder MyWheels heeft in Diemen het aantal deelauto’s verhoogd. Het aanbod is van één naar elf deelauto’s gegaan, waarvan de meeste elektrisch. MyWheels reageert daarmee op de groeiende vraag naar deelauto’s in Diemen. De deelauto’s komen in verschillende wijken te staan, waaronder Diemen Zuid en Holland Park. In de buurt van de meeste stations is ook een auto te vinden. Hierdoor is er de mogelijkheid om vanaf de trein of metro over te stappen op de auto. Wethouder Hans Prins: “Met de uitbreiding van MyWheels zijn we weer een stuk verder met het aanbod van deelmobiliteit in Diemen. Dit sluit aan bij de verduurzaming van de gemeente, zeker wanneer er elektrische deelauto’s worden aangeboden. Ook hopen we hiermee op termijn het autobezit en daarmee de parkeerdruk in Diemen verder te verlagen.” Wanneer de nieuw-geplaatste deelauto’s ook veel gebruikt gaan worden, wordt het aantal deelauto’s verder uitgebreid. Ook zullen er in dat geval extra laadpalen bij komen in de gemeente, omdat de meeste deelauto’s elektrisch zijn.