VVD Diemen wil opheldering over kappen 144 bomen

De VVD Diemen wil opheldering over het plan om 144 bomen te kappen in het groengebied achter de Martin Luther Kinglaan en Tobias Asserlaan. Omwonenden hebben in een petitie gevraagd die bomen te laten staan en blijven ook sterke actie voeren om de bomen te redden. De raadsfractie van de VVD vraagt B&W of er is gekeken naar de mogelijkheid om de bomen te snoeien in plaats van te kappen. ‘Bent u bereid om dit mogelijk te maken? Zo ja, welke overwegingen zijn hier gemaakt.’ De fractie vraagt ook of B&W bereid zijn ‘geen onomkeerbare stappen te zetten voordat u opnieuw met inwoners in gesprek bent gegaan’. De fractie constateert ‘dat de inwoners geen mogelijkheid tot inspraak meer hebben op het definitief ontwerp, ondanks de fouten die in het voorlopig ontwerp zaten? Bent u bereid dit alsnog mogelijk te maken?’ De partij wil tenslotte weten wie heeft beoordeeld dat een deel van de bomen ziek of zwak is. ‘Was deze beoordeling onafhankelijk.’