Ook inwoners Diemen krijgen veel hogere nota Waterschap

Het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, waar ook Diemen onder valt, moet de belasting volgend jaar zo goed als zeker verhogen met 35 procent. Voor bewoners van een huurhuis met twee of meer personen gaat de rekening dan van 323 euro naar ongeveer 440 euro, voor een koophuis loopt de nota meestal op tot boven de 500 euro. De forse verhogingen zijn vooral noodzakelijk door jarenlange chaos bij Waternet dat de rekeningen moet innen. In het verleden hebben duizenden gezinnen dubbele nota’s ontvangen en ook zijn er andere administratieve problemen geweest. ‘De belangrijkste redenen zijn de hoge prijsstijgingen, de sterk gestegen kosten voor het uitvoeren van onze taken, bijna uitgeputte reserves en toegenomen risico’s. De stijging is nodig om weer financieel gezond te worden en onze belangrijke taken rondom water en veiligheid te kunnen blijven uitvoeren,’ schrijft het waterschap zelf. In het bestuur van het schap zitten ook gekozen vertegenwoordigers uit Diemen.