BusbaanDZ-

Massale bomenkap in wijken Diemen gaat door

De gemeente Diemen gaat nog steeds verder met het massaal kappen van bomen in verschillende wijken. Nu heeft de gemeente bij B&W zelf weer vergunning aangevraagd voor het kappen van 54 bomen op Fregat in Diemen-Noord. Dat is nodig vanwege de komende grote opknapbeurt in de wijk Scheepskwartier. Bovendien is vergunning aangevraagd voor het kappen en verplanten van bomen langs de busbaan en Boven Rijkersloot in Diemen-Zuid. Hoeveel bomen daadwerkelijk gekapt worden, vermeldt de aanvraag niet. Tegen beide aanvragen kan nog bezwaar worden ingediend. De nieuwe aankondigingen komen bovenop de 150 bomen die verdwijnen rond de Tobias Asserlaan en de Martin Luther Kinglaan en de 51 bij het Oranjeplantsoen. Het totale aantal in korte tijd in Diemen te kappen bomen komt daarmee dus ruim boven de 250 uit.