Brandweer Diemen

Auto uitgebrand aan Rode Kruislaan in Diemen

Bij de flats aan de Rode Kruislaan in Diemen is donderdagavond rond half twaalf een auto in brand gevlogen. Bij aankomst van de brandweer stond de auto helemaal in brand. Ook de er naast geparkeerde auto’s liepen flinke brandschade op. Deze twee voertuigen werden aangestraald door de vlammen. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. De politie laat daartoe forensisch onderzoek uitvoeren. De autobrand is het vijfde soortgelijke incident in Diemen sinds 19 juli. Eerder deden zich explosies en branden voor in Holland Park, aan het Van Markenplantsoen, de Albert Schweitzerstraat en de Heivlinderweg. Burgemeester Boog liet weten dat er wat de eerste vier incidenten betreft ‘op basis van de eerste informatie geen sprake lijkt van een gemeenschappelijk verband’.