woonfraude

Boog: heftige incidenten in Diemen, schrik zit er goed in

‘’In de laatste twee weken zijn er in Diemen heftige incidenten geweest met brandstichtingen bij woningen en auto’s waarbij soms ook explosieven zijn gebruikt. Uiteraard zorgen deze voorvallen voor veel onrust. Gelukkig zijn er bij alle voorvallen geen gewonden gevallen, maar de schrik zit er goed in,’’ schrijft burgemeester Erik Boog. Hij stelt daarbij ‘dat op basis van de huidige informatie er geen sprake lijkt te zijn van een gemeenschappelijk verband tussen de incidenten op de vier verschillende locaties (in Holland Park zelf is er wel een verband tussen de autobranden en het gebruik van een explosief). De incidenten in de diverse buurten lijken op zichzelf te staan.’ Boog bezocht donderdagmiddag met zijn vrouw, de wijkagent en een medewerker van de gemeente het complex aan het Van Markenplantsoen waar afgelopen nacht brand werd gesticht bij een woning. ‘’De direct betrokken familie en ook de omwonenden zijn natuurlijk verschrikkelijk geschrokken. Er is veel ongeloof over wat er gebeurd is. Dat is ook bij de andere incidenten het geval. Ik kan u verzekeren dat de politie er alles aan doet om met gedegen onderzoek de daders op te sporen. Dit heeft terecht prioriteit. Ook heeft steun aan de getroffen inwoners en de buurtbewoners alle aandacht. Politie, gemeente en ook woningverhuurders proberen op verschillende manieren ondersteuning te bieden en de schade zoveel mogelijk te beperken.’’ De burgemeester gaat verder: ‘’Bij dit soort incidenten wordt regelmatig verwezen naar conflicten in het criminele circuit. Maar ik wil benadrukken dat dit niet altijd het geval is. Het is niet mogelijk om op basis van andere incidenten conclusies te trekken over de gebeurtenissen in Diemen. De achtergrond en omstandigheden zijn heel divers. Helaas worden bij dit soort incidenten ook regelmatig onschuldige inwoners getroffen. Zo komen vergissingen voor maar soms wordt het ook niet helder waarom een bepaalde persoon slachtoffer is.’’