Sporthulp voor mensen met mobiliteit beperking in Diemen

De Uniek Sporten Uitleenservice is officieel van start gegaan in Diemen. Dat betekent dat mensen met een mobiliteit beperking nu ook in Diemen hulpmiddelen voor sporten, zoals sportrolstoelen of handbikes, kunnen uitproberen. Door de beschikbaarheid van sportvoorzieningen vanuit een uitleenpool, kunnen gebruikers uit het brede aanbod uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij hen past. Daarnaast biedt de service ook advies over het sporthulpmiddel, wordt dat persoonlijk gepast en afgesteld op de wensen en is tijdens de uitleenperiode technische service en onderhoud beschikbaar. Wethouder Klaasse van sport: ‘’Wij vinden het in de gemeente Diemen erg belangrijk dat iedereen kan sporten. Jong en oud, met en zonder beperking. Het kan zijn dat er soms drempels ervaren worden. Bijvoorbeeld als je voor je favoriete sport een sporthulpmiddel nodig hebt. Wij willen dat in ieder geval één drempel wordt weggenomen, met de uitleenservice van Uniek Sporten.’’