Diemen heeft ook donneerring voor statiegeldblik en -fles

In het centrum van Diemen is een eerste doneerring geplaatst aan een prullenbak waar blikjes of flesjes met statiegeld in gezet kunnen worden. ‘Iemand anders die deze wil inleveren om het statiegeld te innen, hoeft dan niet in de prullenbak te zoeken’, legt de gemeente uit. De komende tijd worden er nog enkele van deze doneerrekken rond winkelcentrum Diemerplein geplaatst. Het betreft eerst een proef van een half jaar. Als de proef een succes is, kunnen er op meer plekken in Diemen doneerrekken komen. Wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg: ‘’Met de doneerrekken voorkomen we dat mensen in prullenbakken gaan graven op zoek naar statiegeldblikjes en zo zwerfafval veroorzaken. Ook laten we zien dat blikjes en flesjes nog waarde vertegenwoordigen. Als je geen tijd of zin hebt om je blikje of flesje in te leveren, kun je ze makkelijk in een doneerrek zetten. Iemand anders kan dan het statiegeld innen.’’