IJssalon Arent Krijtstraat

Maximaal 30 kilometer op hoofdwegen in Diemen-Centrum

Op de hoofdassen in Diemen-Centrum gaat een maximum snelheid van 30 kilometer per uur gelden. Dat gaat dan om de Arent Krijtsstraat (foto), Wilhelminaplantsoen, Prinses Beatrixlaan en Prins Bernhardlaan. Volgend jaar start de gemeente met de voorbereiding voor het opnieuw inrichten van die hoofdassen, aldus een nota over het verkeer aan de gemeenteraad. De betrokken straten blijven wel ‘belangrijke ontsluitingswegen voor regulier verkeer, lijnbussen en hulpdiensten. Om tot een zo goed mogelijke inrichting te komen, wordt een uitgebreid traject opgestart waarbij ook de verkeerskundigen input zullen geven’. Elders gaat de gemeente het al enige tijd geleden aangekondigde onderzoek naar de veiligheid van de fietsoversteek Weteringweg van/naar het Diemerbos uitvoeren. ‘Deze oversteek wordt steeds drukker waardoor deze niet optimaal ingerichte fietsoversteek mogelijk onveiliger wordt.’ De resultaten van die studie worden volgend jaar verwacht.