Woning Holland Park Diemen gesloten na grote drugvondst

Een woning in Holland Park Diemen is op last van burgemeester Erik Boog gesloten. Bij een controle van de woning door gemeente en politie werden een grote hoeveelheid softdrugs en harddrugsafval, benodigdheden voor harddrugs handel en een grote hoeveelheid contant geld gevonden. Tevens werd een 30-jarige voortvluchtige Engelsman aangetroffen. Hij is gearresteerd en het voornemen is hem uit te leveren aan de autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk. Door de (tijdelijke) sluiting van de woning kan het huurcontract snel worden ontbonden. Zo kan de woning snel weer verhuurd worden aan echte woningzoekenden. Gemeente en politie in Diemen werken actief samen om criminele activiteiten in woningen en bedrijfspanden te stoppen. ‘Door meldingen van verdachte situaties en gerichte controles van handhavers en politie kunnen veel misstanden worden aangepakt,’ aldus Boog.