Nieuw zwembad en middelbare school Diemen op de tocht

Een nieuw of vernieuwd zwembad en een eigen middelbare school voor Diemen staan op de tocht. Door naderende financiële problemen weet de gemeente niet of voor die projecten voldoende geld is. ‘’We zullen toekomstige grote investeringen, zoals die voor een zwembad of een middelbare school goed tegen het licht moeten houden. Oplopende bouwkosten zijn daar overigens ook een factor bij,’’ aldus wethouder Jeroen Klaasse in een toelichting op de gemeentebegroting voor 2024. Het huidige zwembad van het Sportcentrum Duran is ruim 40 jaar oud en nadert het einde van zijn levensduur. Dit zet de gemeente voor het vraagstuk wat te doen met het zwembad (renoveren, nieuwbouw of slopen). B&W laten daarom een onderzoek uitvoeren waarin ook de middelbare school, die in de huidige plannen naast het zwembad zou moeten komen, wordt meegenomen. Voor de renovatie van het zwembad nam de gemeente 7,2 miljoen euro als investeringsbudget in de begroting op. ‘’Door de sterk gestegen bouwkosten is dit investeringsbudget naar alle waarschijnlijkheid te laag. In de onderzoeksopdracht naar het zwembad en de middelbare school kijken we ook nadrukkelijk naar de financiële haalbaarheid.’’