BusbaanDZ-

Werk voor open busbaan Diemen-Zuid start, 77 bomen weg

De werkzaamheden voor het openstellen van de busbaan in Diemen-Zuid starten komende week. De aannemer Heijmans Infra B.V. begint dan met het vervangen van de riolering langs de huidige busbaan. Tussen oktober 2023 en de zomer van 2024 werkt de aannemer aan de huidige busbaan en de omgeving daarvan. Als dat klaar is, gaat de busbaan open voor autoverkeer. Daarna gaat de aannemer verder met de Boven Rijkersloot tussen Speenkruid en de Diemerbrug en de omgeving daarvan. Daarbij leggen ze ook de nieuwe rotonde aan bij Beukenhorst. Als laatste is de Boven Rijkersloot tussen Boomhazelaaroord en de Venserbrug aan de beurt. De werkzaamheden moeten in 2025 zijn afgerond. In en rond de huidige busbaan zullen vanwege de openstelling 77 bomen verdwijnen. 47 bomen worden sowieso gekapt, 30 worden zo mogelijk verplaatst maar de gemeente Diemen heeft voor alle 77 een kapvergunning aangevraagd. De gemeente is wel van plan in het hele gebied 170 nieuwe bomen te planten.