Geen maximum voor parkeren deelscooters in Diemen-Noord

Deelscooterbedrijf Felyx mag net zo veel scooters parkeren als ze willen op het Gruttoplein in Diemen-Noord en andere lokaties in Diemen. ‘’Er is geen maximum gesteld aan het aantal deelscooters op één locatie. Wel is vastgelegd dat scooters niet in de weg mogen staan voor andere weggebruikers, bijvoorbeeld voetgangers, mensen met een scootmobiel of kinderwagen,’’ laat de gemeente Diemen desgevraagd weten. Voor het parkeren van deelscooters is een aangewezen gebied met de aanbieders vastgelegd en aan het gebruik daarvan zijn voor de aanbieders geen kosten verbonden. De gebruikelijke parkeerregels van de gemeente Diemen gelden. Een scooter mag ook op de stoep geparkeerd worden. ‘’Bij fout geparkeerde deelscooters kunnen mensen een melding doen bij de aanbieder van de deelscooter via hun website of een e-mail. De aanbieders van de deelscooters houden zelf toezicht en ondernemen actie als er een melding is gedaan. De ervaring van de gemeente is dat klachten door de aanbieders goed worden opgepakt.’’