Gemeente Diemen

‘Weinig gemeenten hebben de zaken zo goed op orde als Diemen’

‘’Nauwelijks klachten, grote tevredenheid, weinig gemeenten hebben de zaken zo goed op orde als Diemen. Het dorp, met burgemeester Erik Boog aan het roer, cultiveert de eigen succesformule.’’ Dat schrijft het toonaangevende Financieel Dagblad in een uiterst lovend verhaal over Diemen en de gemeente. ‘’In Diemen gaat het zo goed dat de Stopera komt afkijken.’’ De gemeente is, aldus het artikel, vooral verbeterd door een grote veranderslag die is ingezet door de vroegere secretaris Jan Dick de Kort. ‘’Hoe kun je professionaliseren en tegelijkertijd de menselijke maat centraal zetten? Diemen is klein, men kent elkaar en dat contact wordt gekoesterd. Er werd geschaafd aan gezamenlijke waarden. Leergierigheid, lef, verbinding en een open en bewuste houding zouden vanaf nu de koers van de gemeente bepalen.’’ Boog vat samen: ‘’Waar grote beslissingen de gemeentelijke organisatie in het verleden bijkans verscheurden, worden die tegenwoordig bijna raadsbreed aangenomen. Grote bouwprojecten, een studentencampus: ‘Natuurlijk is nooit iedereen tevreden, maar meestal is er brede steun voor de agenda. Dat is een beetje geluk, maar vooral ook heel prettig werken. En een resultaat van onze werkwijze. Mensen zien dat het iets oplevert, dus de steun blijft. Er is geen reden om het helemaal anders te doen.’