Openbaar vervoer Diemen wordt toch niet duurder

Het openbaar vervoer in Diemen wordt in 2024 toch niet duurder. Dat heeft het GVB gemeld. ‘’Eerder dit jaar werd bekend gemaakt dat landelijk de tarieven voor het openbaar vervoer met 11,72 procent omhoog zouden gaan vanaf 1 januari 2024. Dit bericht veroorzaakte terecht publieke verontwaardiging. De decentrale overheden hebben vervolgens in een open brief aan het Rijk afstand genomen van de op stapel staande tariefsverhoging voor 2024. Met succes. De roep voor betaalbaar openbaar vervoer is door de politiek opgepakt,’’ aldus het vervoerbedrijf dat in Diemen de lijnen 19, 44, 53 en 66 verzorgt. Het rijk heeft nu structureel 300 miljoen euro beschikbaar gesteld aan openbaar vervoer voor heel Nederland. Dat betekent dat het GVB de stijgende kosten voor personeel, materieel en brandstof niet bij de reizigers hoeven neer te leggen. ‘’Zij betalen volgend jaar hetzelfde voor hun OV-reis als in 2023. Ook in de jaren na 2024 wordt de prijsstijging van 11,72 procent niet doorgevoerd. Hiervoor blijft het Rijk financiële middelen beschikbaar stellen. Tarieven kunnen dan wel meestijgen met de inflatie.’’