Autostelen

Aantal diefstallen uit auto´s in Diemen toont een daling

In de eerste tien maanden van dit jaar zijn er in Diemen 68 diefstallen uit auto´s geregistreerd. Dat zijn er 11 minder dan in dezelfde periode in 2022. In Diemen werden daarmee 6,4 inbraken per 1.000 auto´s geteld, blijkt uit cijfers van Independer. In Amsterdam komt dat met 21,6 inbraken per 1.000 auto´s veel hoger uit, dat is 5,5 keer zo veel als het landelijk gemiddelde. De hoofdstad scoort ook het slechts van alle Nederlandse gemeenten. Independer maakt de cijfers nu bekend omdat november de ´slechtste´ maand is voor inbraken in auto´s. In die maand ligt het aantal diefstallen uit auto´s gemiddeld 20 procent hoger dan in de andere maanden. “In het najaar begint het aantal inbraken al te stijgen en in november is dan de piek”, legt Independer expert autoverzekeringen Menno Dijcks uit.