GLPvdA grootste partij in Diemen, PVV op tweede plaats

GroenLinksPvda is de grootste partij geworden bij de Kamerverkiezingen in Diemen. De combinatiepartij verwierf 27,5 procent van de stemmen, 11 procent meer dan GL en PvdA bij de vorige Kamerverkiezingen in 2021. De PVV neemt in Diemen de tweede plaats in met 17,05 procent waarmee die nationale winnaar haar aandeel ook in Diemen wist te verdubbelen. De VVD kreeg in Diemen 14,3 procent van de stemmen, een verlies van 4 procent. D66, bij vorige verkiezingen nog de tweede partij in Diemen, leed een verlies van 11,6 procent en kwam daarmee uit op 7,3 procent. Op de volgende plaatsen staan Denk, SP, PvvD, Volt en FvD. De opkomst in Diemen was 73,6 procent wat betekent dat iets meer dan één op de vier kiesgerechtigen niet naar het stembureau is gekomen.