Pas in 2026 weer sociale huurwoningen in Diemen

De komende twee jaar worden er geen sociale huurwoningen in Diemen gebouwd of opgeleverd. Het duurt tot 2026 voor de eerste van die goedkopere huizen klaar zijn. Volgens de huidige planning gaat het dan om 215 woningen, verdeeld over 117 in Hollland Park West, 40 in Hof van Saan, 38 bij de wijk Buitenlust en ook nog 20 in Plantage de Sniep. Of al die plannen op tijd gerealiseerd kunnen worden, is nog niet duidelijk. Bij Holland Park West doet zich al vertraging voor doordat de projectontwikkelaar de ook geplande koopwoningen niet kwijt raakt. Uit een overzicht aan de gemeenteraad blijkt ook dat de gemeente nog steeds hoopt sociale woningen te bouwen in een groenstrook bij de wijk Griend in Diemen-Zuid. Volgens de plannen moeten daar in 2028 100 goedkopere huizen worden opgeleverd.

(archieffoto)