Diemen werkt aan gezonde leefomgeving voor de jeugd

Een reeks organisaties en bedrijven werkt samen met de gemeente Diemen aan een gezonde(re) leefomgeving voor de jeugd. De focus ligt hierbij op gezond eten, water drinken, genoeg beweging en goed slapen. De gemeente Diemen heeft daarvoor samen met verschillende partners uit Diemen, zoals de kinderopvang en het onderwijs, Stichting Welzijn Diemen en de jeugdgezondheidszorg, concrete ambities en doelen opgesteld. Wethouder Marian Everhardt van zorg en welzijn: ‘’Samen met andere organisaties in Diemen maken we gezond gewoon. Niet alles is nieuw: in de gemeente Diemen wordt al op verschillende manieren gewerkt aan de gezondheid van kinderen en jongeren. Denk aan sportevenementen en programma’s op school en de kinderopvang. De bestaande activiteiten willen we versterken en aanvullen.’’ Uit gegevens van de GGD blijkt onder andere dat 21 procent van de jongeren in Diemen overgewicht heeft. Vergeleken met andere gemeenten in de regio ontbijten jongeren in Diemen minder vaak, eten zij minder vaak groente en fruit en drinken minder jongeren dagelijks water. In Diemen is een daarom gezondheidsmakelaar actief die de partners helpt om samen een gezond aanbod te organiseren.