OZB gaat in Diemen volgend jaar met 3,9 procent omhoog

De onroerend zaakbelasting OZB gaat in Diemen voor woningen en andere panden volgend jaar met 3,9 procent omhoog. Dat percentage kan echter nog wijzigen omdat de hertaxatie van woningen nog in volle gang is, schrijven B&W aan de gemeenteraad. Verder gaat de rioolheffing omhoog met de inflatiecorrectie van 3,9 procent plus een extra 5 euro per huishouden. De grootste stijging doet zich, zoals eerder gemeld, voor bij de afvalstoffenheffing die volgens de gemeente met 21,4 procent moet stijgen omdat de kosten van inzameling door het nieuwe systeem fors zijn gestegen en een inhaalslag nodig is. Tenslotte gaat de toeristenbelasting omhoog van 2,17 naar 3,25 euro per persoon per overnachting, een toename met 50 procent. Met hoeveel de parkeertarieven in Diemen volgend jaar omhoog gaan is nog niet bekend.