Man (42) uit Diemen aangehouden in grote witwaszaak

De politie heeft een 42-jarige man uit Diemen en nog drie mannen uit Amsterdam en Almere aangehouden op verdenking van het handelen in drugs en witwassen van fout geld. Dinsdag 5 december is op negen locaties in Almere, Diemen en Amsterdam een doorzoeking gedaan. Daarbij is ongeveer 150.000 euro cash geld, negen auto’s van duurdere merken, luxe goederen zoals tassen, sieraden en horloges in beslag genomen. Daarnaast is munitie en (zwaar) illegaal vuurwerk aangetroffen. In één van de woningen waren drie vrouwen aanwezig zonder verblijfsvergunning. Zij zijn overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. Het onderzoek is gestart naar aanleiding van gekraakte cryptodata. ‘’Geld is de drijfveer van bijna elke vorm van criminaliteit. Bovendien kunnen criminele netwerken alleen actief blijven als zij (internationale) geldstromen opzetten die ondergronds of op een verhulde manier plaatsvinden. Daarom is het onderzoeken en het afbreken van die geldstromen een belangrijk onderdeel van de bestrijdingsstrategie,’’ aldus de politie.