PvdA Diemen

PvdA Diemen wil noodopvang voor asielzoekers in de gemeente

De PvdA Diemen heeft B&W gevraagd om te kijken naar noodopvang in de gemeente voor asielzoekers. Ook vraagt de PvdA te kijken naar mogelijkheden voor reguliere opvang waar asielzoekers langere tijd kunnen verblijven. Verder wil de raadsfractie dat de gemeente een versnelling gaat maken met de huisvesting van statushouders. In afwachting van het vrijkomen van woningen zou dat kunnen in alternatieve locaties. Fractievoorzitter Sofie Kuilman stelt die vragen naar aanleiding van de noodsituatie in Ter Apel en een oproep van de burgemeester van die plaats om noodhulp te bieden. ‘’De PvdA Diemen is van mening dat we niet weg kunnen kijken van de situatie in Ter Apel. Het overvolle aanmeldcentrum zet het dorp onder grote druk. Asielzoekers die onder gevaarlijke omstandigheden huis en haard hebben verlaten, hebben behoefte aan rust, maar komen juist in een stressvolle situatie terecht,’’ schrijft Kuilman.