Trein Andersom

Diemen valt terug op halfuurdienst bij treinen Amsterdam

Station Diemen valt vanaf 10 december voor een groot deel van de tijd terug op een halfuurdienst voor de treinen naar Amsterdam CS en Weesp. Dat komt door een verandering in de dienstregeling die NS aankondigt als een grote verbetering. Wie bijvoorbeeld op donderdag rond één uur met de trein naar Amsterdam CS wil, kan dat dan alleen nog om 13.08 of 13.38 uur. Wethouder Hans Prins is verbouwereerd: “We hebben op 5 december 2023 met teleurstelling kennis genomen van de nieuwe dienstregeling van de NS, die al ingaat op 10 december 2023. In het nieuwsbericht spreekt de NS van een uitbreiding van 1800 treinen, maar Diemen moet juist inleveren. Voor station Diemen en enkele andere tussenliggende stations op het traject Almere Oostvaarders-Amsterdam Centraal gaat in de daluren een halfuurdienstregeling gelden voor de sprinters. De bereikbaarheid per trein tussen Almere, Amsterdam en Diemen gaat er hiermee flink op achteruit tussen 10 en 16 uur.”

(archieffoto)