Gemeentehuis Diemen

Gemeente Diemen zoekt huurwoningen voor 55 statushouders

De gemeente Diemen zoekt woningen voor 55 statushouders. Die worden voorlopig tijdelijk gehuisvest in het Via Hotel in Diemen-Zuid totdat er definitieve huisvesting gevonden is. De 55 statushouders zullen de komende tijd definitief worden gehuisvest in beschikbaar komende huurwoningen. De tijdelijke oplossing is volgens B&W nodig gezien de onveilige en onhoudbare situatie in het aanmeldcentrum in Ter Apel. ‘’Het gaat om een groep mensen van wie al is bepaald dat ze in Diemen gehuisvest zullen worden, maar voor wie nog geen woningen beschikbaar waren en zijn. Om die reden wonen ze ondanks hun recht op verblijf nog steeds in azc’s. De gemeente gaat hen nu zo snel mogelijk tijdelijke huisvesting bieden in het VIA Hotel aan het Diemerhof om ze vervolgens definitieve huisvesting in Diemen te bieden,’’ aldus B&W. Wethouder Sikkes-Van den Berg: “Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen en hulp bieden om de urgente situatie in Ter Apel op te lossen. We kregen het uitdrukkelijke verzoek om per direct plaats te bieden aan een aantal statushouders. Dat zou voor Diemen om een beperkt aantal gaan, maar wij hadden ook nog een achterstand bij het huisvesten van statushouders. Daarom kiezen we nu voor een oplossing voor 55 mensen.’’