Kanaaldijk Diemen dicht om bomen te snoeien

De Kanaaldijk langs het Amsterdam-Rijnkanaal in Diemen gaat de komende weken deels dicht. Dat is nodig om de bomen te snoeien om de veiligheid van de weggebruikers te verzekeren, aldus de gemeente. Om de veiligheid tijdens de werkzaamheden te waarborgen en de snelheid erin te houden wordt het fiets- en wandelpad op de Kanaaldijk afgesloten. Vanaf 8 januari starten het snoeiwerk tussen de Ouddiemerlaan tot Hermelijnvlinder in Diemen-Noord. De verwachting is dat dit deel klaar is in de week van 22 januari. Vanaf de week van 22 januari wordt er gesnoeid vanaf Hermelijnvlinder tot de Overdiemerweg. Die werkzaamheden duren ongeveer tot de week van 5 februari. Het deel van de Kanaaldijk tussen de Overdiemerweg en de Maxisbrug komt aan de beurt tussen 5 februari en uiterlijk 26 februari. Hier is eventuele uitloop in meegenomen. Voor fietsers en dergelijke wordt steeds een omleidingsroute aangegeven.