Diemen stijgt op lijst economische toplocaties

Diemen is weer gestegen op de ranglijst van economische toplocaties van die jaarlijks wordt opgesteld door Elseviers Weekblad en Bureau Louter. Van alle 342 gemeenten staat Diemen nu op plaats 22 terwijl dat vorig jaar nog plaats 35 was. In de lijst gemeenten in Noord-Holland staat Diemen op een vierde plaats. In de categorie suburbaan haalt Diemen zelfs een derde plaats. Wethouder Jeroen Klaasse van economische zaken: “Heel mooi dat we het in de beoordeling zo goed doen. Al zijn we niet de grootste gemeente, we doen er veel aan om voor onze bedrijven een goed ondernemersklimaat te creëren. Uiteraard is onze ligging ook een enorm pluspunt voor bedrijven. We zitten dicht bij Schiphol en Diemen ligt midden in de grootstedelijke regio Amsterdam. Ik denk ook dat onze laagdrempelige opstelling als gemeente een verschil maakt. Ondernemers kunnen direct contact krijgen en we kunnen hen makkelijker op maat van dienst zijn.”