Weesp blijft tegen windmolens op grens van Diemen

De bestuurscommissie voor Weesp/Driemond blijft tegen de door Diemen geplande windmolens vlakbij de grens van Weesp. ‘’De gemeente Diemen heeft een volgende stap gezet in hun zoektocht naar een geschikte plaats voor windturbines: de milieu-effectrapportage MER van Diemen is af. Het slechte nieuws voor Weesp (en vooral voor Weespersluis, Driemond en de volkstuinen) is dat de locaties langs het kanaal nog steeds niet zijn afgevallen. Daar wil het college van Diemen meerdere windmolens van maximaal 145 meter hoog neerzetten,’’ signaleren VVD, CDA en WSP in de commissie. Die vroeg eerder het gemeentebestuur van Amsterdam – waar Weesp onder valt – om een grondiger MER te eisen van Diemen maar B&W wezen dat verzoek af. ‘’Als je niet goed uitzoekt wat de effecten zijn, dan wordt ook niet inzichtelijk of dit wel een goed idee is.’’ De partijen willen daarom wederom dat het college van Amsterdam een zienswijze indient bij de gemeente Diemen. ‘’Daarin willen wij bezwaar maken tegen de uitkomst van de MER, omdat de uitgangspunten niet deugden. Het is het belang van alle bestuurders en inwoners van onze regio dat er een goed en grondig onderzoek naar deze plannen komt, of zij nu wel of geen heil zien in windenergie in dichtbevolkte gebieden. Maar helaas heeft de gemeente Diemen niet voor een deugdelijk onderzoek gekozen.’’