Eerste huurders in ‘betaalbare woningen’ in Holland Park Diemen

In Holland Park Diemen hebben de eerste huurders van 65 nieuwe woningen in het project Park Valley de sleutels ontvangen. De gemeente zegt blij te zijn met die betaalbare huurhuizen die een aanvangshuur hebben van 960 tot 1175 euro per maand. Een groot deel van de huurwoningen is toegewezen met lokale voorrang, dus aan woningzoekenden uit Diemen. Bovendien is een deel bestemd voor mensen in cruciale beroepen, zoals de zorg, het onderwijs en de nood- en hulpdiensten. Wethouder Hans Prins (Ons Diemen): ‘’Een mooie stap weer, die veel woningzoekenden helpt en die ook zorgt voor doorstroming op de Diemense woningmarkt. Als gemeente maken we ons sterk voor meer woningen in Diemen en dan vooral betaalbare woningen. Maar dat is geen gemakkelijke opgave in deze regio. We zijn sterk afhankelijk van marktpartijen en daarom is het zo fijn dat BPD Woningfonds deze woningen heeft laten realiseren. Mooi nieuws is ook dat de 41 koopwoningen in dit project ook allemaal verkocht zijn.’’

(archieffoto)