Diemen moet kabelgoten voor elektrische auto´s mogelijk maken

Diemen moet bewoners in staat stellen kabelgoten in de stoep voor hun huis aan te leggen om een elektrische auto op te laden als ze niet over een eigen oprit beschikken. Op die manier kan het gebruik van elektrische auto´s worden bevorderd en zijn er ook minder openbare laadpalen nodig. Dat staat in een motie van de VVD die is aangenomen door de gemeenteraad.  ´´Een keuze voor de elektrische auto wordt eerder gemaakt door de mogelijkheid de accu thuis op te laden. Lang niet elke woning in Diemen heeft een eigen oprit, waardoor het thuis opladen vaak niet mogelijk is. Enkele gemeenten, zoals Enschede, bieden bewoners die geen eigen oprit hebben waar mogelijk de gelegenheid om met gebruik van kabelgoten in de stoep vanuit huis de elektrische auto op te laden. Wij vinden dat ook Diemen zou moeten overwegen om (door bewoners, zonder oprit, betaalde) faciliteiten te bieden voor het thuis opladen van de elektrische auto,´´ aldus de motie.