Heemschut rietschuur

Woonhof ouderen in Diemen krijgt rond 45 appartementen

De woonhof voor ouderen die gebouwd moet worden in Plantage de Sniep Diemen rond het monument De Grote Rietschuur krijgt rond de 45 appartementen. De doelgroep voor dit woonhof ziet de gemeente als actieve ouderen, 65+, relatief fit, actief en die zelfstandig willen wonen. De Grote Rietschuur zelf, die nu nog is ‘ingesloten’ op het terrein van Pantar, behoudt zijn huidige ‘maatschappelijke’ bestemming. Als de maatschappelijke functie in de toekomst toch niet passend blijkt, dan kan een andere functie worden gerealiseerd. De gemeente Diemen heeft voor het project nu het ontwerp bestemmingsplan klaar. Dat ligt dan zes weken ter inzage. Omwonenden van Plantage de Sniep zijn meegenomen in de ontwikkeling van de plannen en worden ook bij de verdere voortgang betrokken. Eerder werd bekend dat meer dan 250 mensen potentieel belangstelling hebben voor een woning in het complex.