Diemen-Zuid raakt directe metrolijn naar CS toch kwijt

Het GVB wil metro 53, die van Gaasperplas via Diemen-Zuid naar Amsterdam CS rijdt, volgend jaar omleiden naar de Isolatorweg bij Sloterdijk. Dat betekent dat bewoners van Holland Park en andere delen van Diemen-Zuid hun rechtstreekse metroverbinding met het centrum van Amsterdam en station CS kwijt raken. Het GVB wilde die ingreep al eerder doorvoeren maar dat stuitte op veel bezwaren uit Gaasperplas en Diemen. Een petitie om de directe lijn naar CS te behouden werd vele malen ondertekend. Maar in het nieuwe Vervoersplan 2025 is de maatregel nu opnieuw opgenomen. Reizigers richting het CS vv moeten dan overstappen op de Van der Madeweg. De Vervoersregio, die de plannen opstelt, zegt het metroverkeer daarmee efficiënter te maken. De Ouderenpartij Diemen heeft inmiddels gevraagd een extra vergadering van de gemeenteraad te houden om de plannen te bespreken.