Inwoners Diemen gebruiken steeds minder aardgas

Het aardgasverbruik in Diemen blijft dalen. Dat blijkt uit een aardgasmonitor die is gemaakt op verzoek van de gemeenteraad en die is samengesteld op basis van Open Data van Liander. De daling van het gasgebruik in Diemen is voornamelijk te danken aan het isoleren van woningen en bedrijven. De gemiddelde gasbesparing in het afgelopen jaar is hoger dan voorgaande jaren. Dat komt echter vooral door de hogere gasprijzen en de landelijke campagne ‘zet ook de knop om’ met oproep om de thermostaat lager te zetten. Per buurt is in Diemen Noord het effect zichtbaar dat er veel hybride warmtepompen zijn geplaatst. Bij Buitenlust en Spoorzicht is een groot aantal woningen recent geïsoleerd. De gasbesparing in Ruimzicht Oost en West pakt echter lager uit dan gemiddeld. Oorzaak kan zijn dat de woningen daar met een warmtenet verwarmd worden. In Beukenhorst en de studentenflats Rode Kruislaan is ook een lagere besparing zichtbaar. De verwarming daar is collectief en valt onder grootverbruik. Gas wordt vooral voor koken gebruikt en minder verwarmen heeft dan minder invloed.