Gemeente Diemen

Diemen heeft nieuwe app voor meldingen openbare ruimte

De gemeente Diemen gaat een nieuwe app gebruiken voor meldingen over de openbare ruimte: de BuitenBeter app. Het blijft ook altijd nog mogelijk om meldingen door te geven via het formulier op de website van de gemeente of met een telefoontje naar de gemeente via (020) 31 44 888. De BuitenBeter app is makkelijk te gebruiken voor melders, stelt de gemeente. Het is mogelijk om foto’s mee te sturen en op een kaart de locatie aan te geven. Een voordeel is dat de melder nu kan volgen wat er met de melding wordt gedaan. Contact over de melding gaat via de app. Ook is meteen te zien of er al meldingen door anderen zijn gedaan. De BuitenBeter app is te gebruiken voor het doorgeven van verschillende soorten meldingen in de buitenruimte, zoals kapotte straatverlichting, zwerfafval, losse stoeptegels, een gevaarlijke verkeerssituatie, een probleem met het riool in de straat of een melding over groen. Na 15 april maakt de gemeente Diemen geen gebruik meer van de Makkelijk Melden app. Meldingen die tot 15 april met de Makkelijk Melden app zijn gedaan worden nog wel afgehandeld.