Diemen telt 17 stemlokalen voor Europese verkiezingen

In Diemen zijn voor de verkiezingen voor het Europees Parlement op 6 juni in totaal 17 stemlokalen beschikbaar. Voor het eerst kan ook gestemd worden in Schuilkerk de Hoop aan de Hartveldseweg. Ook de stembureaus bij de Hockeyclub Diemen bij Plantage de Sniep en in basisschool Het Atelier in Holland Park zijn nieuw. Deze komen in plaats van de korfbalvereniging DKV en het Zorginstituut. Verder wordt in wijkcentrum De Schakel aan de Burg. Bickerstraat een extra toegankelijk stemlokaal ingericht. Naast extra maatregelen om de toegankelijkheid voor stemmers met fysieke beperkingen te vergroten, zijn daar onder andere ook een stemmal en een soundbox aanwezig voor blinden, slechtzienden en mensen met dyslexie. De Diemense stembureaus zijn op donderdag 6 juni geopend van 7.30 tot 21.00 uur. Om te stemmen hebben stemgerechtigden een geldige stempas en een identiteitsbewijs nodig.