Kruispunten bij busbaan Diemen-Zuid volgende week dicht

De kruispunten van Polderland en de Bovenrijkersloot bij de huidige busbaan in Diemen-Zuid zijn van maandag 29 april tot en met vrijdag 3 mei volledig afgesloten voor alle verkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Provincialeweg en de Weesperstraat. Dat betekent een extra rijtijd van circa tien minuten. Busverkeer kan doorgaan en voor fietsers is er een kortere omleidingsroute. De afsluiting is nodig om de kruisingen geschikt te maken voor de openstelling van de ‘nieuwe’ busbaan voor alle autoverkeer. De oude kruisingen worden opgebroken en opnieuw aangelegd. De gemeente heeft er voor gekozen om beide punten tegelijk aan te pakken. Dat betekent dat het werk eerder klaar kan zijn maar ook dat de weg volledig wordt afgesloten. Door het werk in de meivakantie uit te voeren, hoopt de gemeente de overlast voor het verkeer te beperken.