Saan legt 2.190 zonnepanelen op panden Oud-Diemen

Koninklijke Saan laat een eigen zonnestroom centrale aanleggen op de twee jaar geleden geopende vestiging in Oud-Diemen. Daarmee kan het bedrijf het grootste deel van de benodigde elektriciteit zelf produceren. Op de daken van de opslagloodsen, de technische dienst en de overkappingen voor het materieel komen in totaal 2.190 zonnepanelen. Zo’n 30 procent van de opgewekte zonnestroom wordt straks door Saan zelf verbruikt, 70 procent wordt dus terug geleverd aan het net. Naast de energie voor de klimaatbeheersing, de verlichting en de ICT-systemen in het kantoor, de loodsen en de werkplaats, wordt de energie ook gebruikt om accu’s op te laden. Alle leaseauto’s van Saan zijn elektrisch, zij kunnen dus straks overdag allemaal met eigen opgewekte stroom opgeladen worden. Hetzelfde geldt voor alle elektrische heftrucks en elektrische bedrijfsbussen en een elektrische bakwagen. Als Saan straks zelf stroom gaat opslaan, kan een groot deel van deze voertuigen ook ’s nachts opgeladen worden met overdag opgewekte groene zonnestroom. Naar verwachting zijn de werkzaamheden medio volgende maand gereed en kan Saan in juni starten met het opwekken van groene stoom.