Gemeente houdt open lucht info over plein in Diemen-Noord

De gemeente Diemen houdt op donderdag 23 mei een inloopbijeenkomst over de plannen voor het Gruttoplein in Diemen-Noord. Die bijeenkomst wordt van 18.00 tot 20.30 uur gehouden in de open lucht, voor grand café Deli dat ook zorgt voor ´iets te drinken´. Dat staat in een bewonersbrief die ter informatie aan de gemeenteraad is gestuurd. De gemeente is van plan het nog altijd gratis parkeerterrein aan de ´voorkant´ van het winkelcentrum op te breken en er een parkachtige omgeving van te maken. Langs zowel de Tureluurweg als de Botterweg worden nieuwe parkeervakken aangelegd, waarmee het aantal parkeerplekken rond het winkelcentrum gelijk blijft. Verder wordt het terrein aan de achterzijde anders ingericht. Daar blijft plek voor de afvalcontainers zodat die niet, zoals eerder aangekondigd, verplaatst worden naar de Botterweg. De werkzaamheden beginnen binnenkort ´aan de kant van de Jumbo´ terwijl na de zomervakantie het opbreken van het parkeerterrein aan de kant van het Noorderlicht moet beginnen.